Estonia's new classic music festival hits high note































Parnu Concert Hall
(AFP) van Estland op de nieuwe Järvi Summer Klassieke Muziek Festival begonnen deze week belooft muzikanten te brengen van ongeveer 300 landen, op een kist aan de Baltische kust stad Pärnu naar het zuiden.
Het festival werd vorig jaar opgericht, onder leiding van de wereldberoemde Estse dirigent Paavo Jarvi en zijn vader Neeme Järvi.
Hij zei: "Pärnu is de stad waar onze grootmoeder woonde," Paavo Jarvi, het persbureau AFP op vrijdag. "Ik heb geprobeerd om terug te komen voor de vakantie en dit festival is een eerbetoon aan onze kindertijd of kind Pärnu," ​​voegde hij eraan toe.
"Zo'n 300 muzikanten uit meer dan boksen landen, waaronder Duitsland, de Verenigde Staten, Groot-Brittannië en Frankrijk zullen hier uit te voeren dit jaar", zegt festival woordvoerder van Eli Vesik.
"We hebben 21 jonge dirigenten te leren aan de Academie Järvi ook is aangesloten op twee meesters", voegde ze eraan toe.
Paavo Järvi is momenteel chef-dirigent van het Orchestre de Paris, Frankfurt Radio Symphony Orchestra, de Duitse Kamer Filharmonisch Orkest en onlangs ook aangekondigd chef-dirigent van het NHK Symphony van Japan zijn leiders in 2015.
Het festival gala concert op zaterdag heeft een uitstekende lijst van beroemde musici als Mate Szucs violist, violist Florian Donderer hoorn-speler en Fritz Pahlmann, allen uit Duitsland.
Engeland Matthew Hunt klarinet speelt samen met collega-pianist Sophia Rahman. Het concert zal plaatsvinden in Noorwegen op Gunilla Sussmann aan de piano, Amerikaan Jason Calloway op cello en viool op de Oostenrijkse Ulrike Danhofer.
Zondag concert ster Anneli Peebo zijn Estlandse sopraan van de Weense Volksoper en de Estse pianist Kalle Randalu en zijn zoon Kristjan Randalu.

Tidak ada komentar:

Posting Komentar